hits

Diabetes type 3.

Nå lurer du vel på hva eg mener med type 3. Du tror kanskje at nå har det kommet en ny type diabetes. Nei, det har det altså ikke gjort. En type 3 diabetiker er et menneske som har vagt å leve livet sitt med en diabetiker. Et menneske som er nødt til å bli med på opp og ned turene som denne sykdommen fører med seg. Et menneske som er nødt til å stå på utsiden og se på, og samtidig kjenne dette på kroppen.

Vi har vel alle vært i en situasjon der man ser på lidelse rett framfor øynene på oss og samtidig føler seg helt maktesløs, eller....? Det er en vond følelse.

En type 3 diabetiker må stå i dette mer enn folk flest og eg beundre de for det. Eg har sagt det før: Eg beundrer alle som velger å stå på siden av et menneske med kronisk lidelse!

Eg tror at type 3 diabetiker også utvikler noen evner, eller får en sterk intuisjon som de bruker for å fikse disse utfordringene.

Eg har skrevet om min kones evner her tidligere og her kommer et utdrag derfra som beskrive litt rundt dette:

Vi sitter i sofaen og ser på tv, og ungene har lagt seg. Og som mange ganger før spør Hege meg: Går det bra med deg? Og som vanlig svarer eg: Jada, bare trøtt og sliten.

En times tid senere:

Eg sjekker insulinpumpa og leser av et fallende blodsukker. Reiser meg opp og går mot fryseskapet for å hente meg en is, spør om ho vil ha.

Hege: Såpass,...

Jeg: ja, blodsukker faller så da kan eg ta meg en is!

Hege: Ja, eg viste jo at blodsukker ditt falt!

Jeg: Javel, hvordan viste du det ?

Hege: Føler det på meg.

Dette er en klassisk situasjon hos oss. Hege kan merke ting som er på gang i kroppen min, lenge før eg selv vet det. Heldigvis så ber ho meg ikke om å måle blodsukkeret, da blir eg bare irritert. Nå går det heller i: Går det bra....

Vi har snakket om dette, og når eg spør hvordan ho merker dette så forklarer ho det slik:

Det er som to magneter, som normalt tiltrekkes av hverandres kraft. Når ting skjer med blodsukkeret mitt føles det som disse magnetene får motsatt kraft og trekkes fra hverandre. Dette føles for henne som veldig ubehagelig og trykkende.

En annen ting ho er dyktig på er å lese mitt blodsukker, når eg manuelt måler det. 9 av 10 ganger så kan ho gi meg svaret før eg stikker meg i fingeren! 

Eg elsker min type 3 Diabetiker!

-Kjell Arild

PS: Neste gang eg skriver om type 3 skal du ikke se bort fra at det vil bli om episoder som inneholder ord som ambulanse , lege, smerte og andre utrivelige ting!

##blogg #blogglisten #diabetes1 #diiabetes #diabetes3 #type3 #kone #kjærlighet #hverdag #kvinne #intuisjon 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv