hits

En diabetikers julemareritt!

Da er det kun noen få dager igjen til jul. For oss diabetikere så kan dette fort bli en slitsom tid. Som dere sikkert har fått med dere så trenger vi en viss form for struktur og plan for det som skal stappes i kjeften i løpet av en dag. Normalt sett så er det vel slik for alle mennesker at vi spiser våre måltider med jevne mellomrom og så er vi super strenge med å ikke stappe i i oss noe mellom måltidene. 

Men i jula så opphører alle disse reglene. Det er liksom lov til å spise hva man vil når man vil. Det ligger store fat med minst 7 sorter julebakst på bordet, gjerne en skål eller 2 med diverse pent innpakkede sjokolader. Alt dette ligger som fristelser man kan spise seg mett på før vi kommer til overdådige middager som skal skal spises i flere omganger, før man noen timer etterpå skal innta et berg av riskrem eller annen god dessert. Det er nesten som mann skulle ha brukt Espen Askeladd sitt triks når han kapåt med trollet.

Det er bare til å innse det. Foran oss ligger det noen dager med berg og dalbane blodsukker og masse koselig tid sammen med familie og venner.

Eg har tross alt en fordel som ikke du har nå i juletiden. Eg kan spise meg slank! Høyt blodsukker over langt tid er slankende, da kroppen går løs på fettreservene når cellene lukker seg og stenger inne sukkerlageret som brukes til å holde kroppen gående.

Att det er livsfarlig, det er en helt annen ting og eg fraråder alle på det sterkeste til å i det hele tatt tenke i den retningen.

Eg skal kose meg i jula og nyte tiden med familie og venner, så får diabetes og blodsukker være som det blir. Hverdagen innhenter oss før vi vet ordet av det!

Ønsker alle mine venner og bekjente en riktig god jul!

PS: følg med og trykk gjærne liker på min nye facebookside. 

Det skjer spennende ting i romjula.

https://www.facebook.com/kjellarild.no/

#blogg #blogglisten #hverdag #desember #jul #familie #mat #diabetes #venner #nyte #høytid 

 

2 kommentarer

maiken

21.12.2017 kl.17:46

Spis deg nå ikke syk, det er det ikke verdt!

Du får ta en titt innom spisogspar , hun har en datter som fikk diabetes for 1 et år siden og har mange gode oppskrifter.

Håper du og familien din får gode juledager uansett...

kjellarild

21.12.2017 kl.23:34

maiken: Takk for tipset. Ønsker deg og dine en riktig god jul. Mvh Kjell Arild

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv