hits

,Skal eg gå for transplantasjon eller........?

Mandag møter eg overlegen på sykehuset igjen for en avgjørelse på om eg ønsker å gå videre med dette prosjektet med transplantasjon av ny bukspyttkjertel. 

Eg har nå hatt 6 uker på meg til å tenke for og mot dette her og har vel gjort meg opp en mening om dette. 

La oss se på hvilke fakta eg har å forholde meg til :

Eg har få fysiske komplikasjoner som skyldes diabetes.

Nyrene mine fungerer perfekt og dermed ikke aktuelle for transplantasjon, noe som gjør det vanskeligere å følge opp en ren transplantasjon av kun bukspyttkjertelen. Blir komplisert å følge opp med tanke på avstøtning og slikt.

Det er 30 til 40 % sjanse for at eg etter 5 år må begynne på insulin igjen og samtidig gå på imun dempende medisiner. 

Det kan bli plagsomme bivirkninger av de imun dempende medisinene som eg må gå på.

Det er ingen garantier at min psykiske helse vil bli bedre av dette.

Eg skal ikke lenger en til min egen familie for å se at alle operasjoner kan medføre komplikasjoner som ingen hadde sett komme. Nerveskader for eksempel.

Med andre ord, det er vel ingenting som tilsier at eg bør gå denne veien. 

Diskusjonen i morgen kommer nok heller til å dreie seg om hvordan eg skal kunne håndtere hverdagen min. Sjonglere familien, jobben, meg selv og min egen sykdom. Diabetesen tar fortsatt enormt mye av energien min og styre alt eg gjør i løpet av dagen. Har fortsatt et blodsukker som svinger såpass mye i løpet av en dag at det kunne ha vert brukt som arbeidstegning for verdens råeste berg og dalbane.

Har de siste ukene spist ca 1 kg sjokolade i uka for å unngå følinger, samt vert veldig nærme sykehus innleggelse pga høyt blodsukker over tid. Rimelig frustrerende og ikke minst slitsomt.

Blir en spennende dag i morgen, kan du si. Håper det kommer noe fornuftig ut av den!

#blogg #blogglisten #hverdag #mandag #diabetes #transplantasjon #lege #blodsukker #frustrasjon #psykisk #bivirkninger #fysisk 

 

2 kommentarer

nadoo

12.11.2017 kl.19:59

Lykke til i morgen :)

kjellarild

12.11.2017 kl.23:12

nadoo: Takk.

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv