hits

Politi & Røver Vs den virituelle verden!

Familien satt rundt bordet og spiste middag og praten gikk lystig rundt bordet. Det var harmoni og fred som preget hjemmet. Det var et perfekt øyeblikk og på et eller annet vis begynte eg og Sondre (12 år ) å prate om hva de drev på med fortiden. Vi kom fort inn på spill og eg lurte da på hvilke spill det gikk i for tiden. Han fortalte meg navnet på et spill eg aldri hadde hørt om. Eg ble enda mer nyskjerrig og ba han fortelle meg hva handlingen i dette spillet var.

Her kommer historien hans, fritt fotalt av en gammel gubbe som vokste opp i forrige århundre:

Det er et skytespill der man spiller røver og skal rane, stjele og skyte seg ut. Om man blir truffet så er det bare å trykke på en knapp så får man nytt liv. I tillegg kan man velge vanskelighetsgrad og en rekke tekniske ting som eg ikke skjønte et kvekk av. 

Nå føler eg det er på tide for meg å avbryte han og sier at dette er jo det samme som vi lekte når eg voks opp. Han ser på meg med store øyne da eg begynner å fortelle: 

Vi lekte også dette, vi sprang ute og hadde pistoler og gever i tre Pekte på hverandre og sa Pang du er død. Da var det bare å telle til 50 så var du med i spillet igjen. Vi kalte det Politi og røver og vi var faktisk en del av spillet.  Hørtes ikke dette mer spennendes ut? spurte eg Sondre. Nei! fikk eg til svar. Det er mye enklere å trykke på en knapp i stedet for å springe og evt telle til 50, ble eg forklart.

Dessverre så ser det ut som den fysiske leken Politi & Røver har avgått med døden og blitt erstattet med stadig nye dataspill og vi har fått et nytt bevis på at vår generasjon er utgått på dato. Beklager folkens, men vi er blitt steingamle!

Det var en ting som virkelig gledet meg under middagens prat med ungdommen i huset. Vi pratet om dette med å være banditt. Er ikke dette noe man ikke burde drive med, spurte eg.  FIkk til svar at dette gikk fint når man spilte dataspill, men i det virkelige livet var dette noe som ikke var lovlig og rett å holde på med. Heldigvis, tenkte eg, Det er håp for neste generasjon. Vi har klart å lære de forskjellen på spill og virkelighet. 

Blir du med ut og leker Politi og Røver ?

#blogg #blogglisten #hverdag #leke #gaming #virituell #død #spill #familie #ungdom #pliti #røver #gammel #generasjon #rett #galt #håp

 

 

2 kommentarer

maiken

08.11.2017 kl.20:01

Misunner ikke dagens småbarnsforeldre, det er så mye mer å passe på nå enn før....

Men er nok kjempeviktig å følge med på virkelighetsoppfatningen av og til ja....

kjellarild

09.11.2017 kl.08:35

maiken: Alt var så mye enklere før, eller ?

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv