hits

Myter og uvitenhet !

Regnbuen har alltid fasinert meg. Dette er et spennede fenomen og i følge myten så skal det finnes en bøtte med gull i enden av rengbuen. Eg har aldri klart å finne denne. Eg har faktisk ikke engang klart å finne enden av den. Regnbuen har en tendens til å flytte seg etterhvert som eg nærmer meg den. Har du opplevd det samme? Det regner eg med. 

Hadde denne myten vert sann så garanterer eg deg at eg hadde vert en rik mann.

.

Det finnes massevis av myter som vi mennesker velger å tro på. Regnbuen er en ting, en annen er dette med gullfisk hukommelse. Det er er en vedtatt sannhet at gullfisken kun husker i 5 sekunder. Dette er faktisk ikke sant, du kan trene opp en gullfisk til å huske fra dag til dag. Dette er det blitt forsket på.

"Rory Stokes fra Australian Science and Mathmatics School i Adelaide gjorde et forsøk for å bevise eller motbevise denne myten.

Han satte et blinklys i akvariet, og hver gang han blinket med det, drysset han ned fiskemat 30 sekunder senere.

Etter noen runder skjønte fisken det, og samlet seg rundt lyset rett etter at det blinket fordi de visste at maten var på vei. Fisken husket altså fra en dag til en annen." Sitat fra https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/2013/10/14/184201/mytene-som-er-sanne-eller

Som diabetiker opplever at folk forholder seg til myter rundt sykdommen min. Alt fra at eg kan dø når eg spiser sukker til at eg kan bli kvitt sykdommen bare eg gjør slik og slik. Ingenting av dette stemmer. Dette er noe eg må forholde meg til resten av livet uansett. 

Eg har av og til hatt det litt moro på uvitende folks bekostning. Husker en gang for mange år siden da eg jobbet som Dj på et utested. Da kom det opp en ung dame imens eg stod å programerte pumpen til å sette litt insulin. Ho lurte på hva dette var. Jo det skal eg si deg, sa eg til henne og forklarte at dette var en mp3 spiller som sendte musikken rett inn i kroppen min og videre til Høretelefonene mine som var koplet inn i mixepulten. Derfra gikk lyden videre ut til dansegulvet. Dama så opp på meg med stor øyne og sa: Wow, dette var kult. Kan eg få høre California Love ?

Vi omgir oss med masse myter og uvitenhet, og vi lar oss av og til lure. Noe er mer uskyldig en annet og uvitenhet kan også være farlig og sårende.

Ønsker alle en fin dag!

#blogg #blogglisten #hverdag #myte #uvitenhet #diabetes #dj #musikk #mp3 #regnbue #gullfisk #sykdom #sanhet #gull #rik

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv