hits

Hvor mange roller får man tildelt i løpet av et langt liv ?

Her en morgen mens familien satt samlet begynt ungene å snakke om dette med far, mor, stefar og stemor osv. Nå har det seg slik at vi er en standard 2017 familie med mine, dine og våres barn. Dermed begynte hjernen min å virke og tankene begynte å sveve rundt dette med hvor mange roller du får tildelt i løpet av livet. Begynte å noter og så fort at her var det mye forskjellig man skal bli en del av. 

Den første rollen vi alle får er å være noens barn, enten vi blir sønn eller datter.

Her er eg ikke gamle karen. :-)

Med denne rollen får man fort med seg noen roller på kjøpet. Eg er eldstemann i flokken så rollen som bror, den kom litt senere. Men eg ble født inn i rollen som søskenbarn.

Her er eg 7 år. Og eg har fått meg en bror.

Etter som du blir gammel nok til å gå og kommunisere så begynner man å danne relasjoner til andre barn på sin egen alder og dermed får du noen flere roller som kamerat og venn og til og med noens bestevenn. Livet er rett og slett heilt greitt og man bærer med seg mange roller allerede uten at dette tynger en noe særlig.

Tiden går og man vokser til, interessene begynner å endre seg og jenter går fra å være æsj til spennende. Og er man heldig så finner mann etter hvert en jente som mener du har forandre deg fra æsj til wow. Da begynner ting å skje, plutselig er du en kjæreste. En rolle som kan medfører både tårer og masse sommerfugler i magen. Spennende tider dette her og før du vet ordet av det så har plutselig fått rollen som far og pappa. Det kan til og med være at du helt ufrivillig er blitt liten gutt eller jente sin stepappa.

Eg og mine 2 minste for noen år siden.

Nå begynner virkelig rollene å fylles i ryggsekken din. Du er nå sønn, søskenbarn, bror, kamerat, venn, kjæreste, far, pappa, stepappa. Du har helt sikkert også klart å ble noens onkel. Du har en jobb som medfører en tittel, min er Daglig Leder. Du har skaffet deg ditt eget sted å bo og dermed blitt noen sin nabo, forhåpentligvis en god nabo. 

Med  ansvaret du nå har kommer rollen som ansvarsfull voksen flyvende. Dette er en rolle som vi mennesker takler på forskjellige måter. eg har møtt veldig ansvarsfulle folk, og eg har møtt di som absolutt ikke er er det. Men vi er jo født som egne selvstendige individer med forskjellige egenskaper og forutsetninger. Men det er jo en annen diskusjon.

Så er det dette her med å bli mannen til dama i ditt liv. Dette medfører ofte at man gifter seg og blir ektemann, noe som igjen gir deg noen tillegsroller som svoger og svigersønn. Roller som man bare får slengt etter seg i det mann sier ja til svigermor sin datter.

Overfor ungene og papparollen er det mange forskjellige roller man må innta i løpet av årene og til og med mange forskjellige roller i løpet av en dag. Man skal være lærer, mentor, coach og etterhvert sjåfør, lagleder og sikkert en haug med andre roller som eg ikke kommer på.

Når man tenker over dette så er det ikke lite man skal bruke tiden sin på i løpet av livet. Min siste rolle er denne med at eg har begynt å blogge og dermed blitt skribent. Livet har og gitt meg rollen som diabetiker.

Nå har eg kommet til 25 forskjellige roller og helt sikkert glemt noen og fremfor meg håper eg att eg en dag får innta rollen som farfar, morfar og noens svigerfar.

Hvilke roller er dine favoritroller i filmen om ditt liv? Eg vet hva som er mine, det er rollen som far, pappa, stepappa, kjæreste og ektemann og ikke minst det å være mine foreldre sin sønn.

#blogg #blogglisten #hverdag #sønn #pappa #far #ektemann #mann #familie #kjæreste #kjærlighet #voksen  #rolle #ansvar #bilde

Én kommentar

maiken

05.11.2017 kl.16:42

Man kan bli svett av mindre når man tenker på alle rollene man har.... For de former en til den personen man blir og er. Helt umerkelig ofte...

Men av og til må man ta en pause fra alle rollene og bare være seg selv, uten er det lett å brenne seg ut.

Mine viktigste roller i livet er fremdeles mor og bestemor

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv