hits

Eg vil se inn i fremtiden !

Det er kun timer igjen av helga. Mørket og kulden har tatt kontrollen på døgnet og inne fyrer vi i ovnen og sitter å ser på tilbake til fremtiden. Som mange ganger før så er det øyeblikket som skaper inspirasjonene som skal til for å skrive et innlegg på bloggen min.

Egentlig skulle eg ha drukket kaffe med mine foreldre nå, men det har det seg slik at min far er fast gjest hos legevakten. Regner med at di snart gir han gullkort og egen parkeringsplass som belønning for lang og trofast tjeneste. Hans trofasthet til legevakten startet for ca 6 år siden med en tabbe og et kateter som skulle på plass. Dette medførte at han var så heldig å få med seg litt mer en det han hadde bestilt kan du si. Han hadde ikke bestilt innvendige krampeanfall. Det sto faktisk ikke på menyen engang, men en eller annen mente at han fortjente dette. 

Det er her koplingen mellom far og en god gammel klassiker av en film blir aktuell. Tenk om min far kunne sett inn i fremtiden og fortalt denne legen eller hvem det nå var som sto klar med kateteret at du får dessverre ikke gjøre dette. Vi venter til neste mann kommer på jobb. Da kan det være at eg satt og drakk kaffi med foreldrene mine nå.

Livet er vel en haug av tilfeldigheter som starter med den dagen våre foreldre gjorde et valg som gjorde av det ble liv. Men tenk om vi kunne sett hva som ligger foran oss. Hva slags valg hadde vi da tatt og hvordan hadde verden da sett ut ? Hadde det vert mulig å skape en verden basert på at vi viste konsekvensene av alle de valgene vi må gjøre hver dag ?

En ting som eg tror kunne vert greitt var om vi hade en innebygget radar som fortalte oss konsekvensen av det neste sekundet. Det kunne spart oss mennesker mange unødvendige episoder der vi sårer hverandre uten å tenke oss om. 

Eg og datteren min var en liten tur nede i campingvogna vår for å sjekke hvordan ting stod til og for å tømme musefellene som vi har plassert i forteltet. Det ble full fangst kan du si. Og eg tenker at det er noen små mus som absolutt kunne tenke seg å se 1 sekund inn i fremtiden.

Vi som er diabetikere burde fått denne egenskapen på blå resept. Hvor langt inn i fremtiden vi burde fått lov til å se, det vet eg ikke men tenker det kunne vert greitt å kunne se nok til at vi fikk vite konsekvenser av følinger og høyt blodsukker osv. Tenker at de fleste av oppringingene til 112 da hadde vert ungått og mange av oss hadde sluppet  problemer med  følgesykdommer og diverse komplikasjoner.  

Det er vel lov å drømme seg bort et lite øyeblikk?

#blogg #hverdag #fremtiden #lege #tabbe #far #foreldre #smerte #datter #mus #helse #familie #diabetes #blogglisten #kaffe #egenskap #resept

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv