hits

Kjære Pizzabakeren!

Kjære Pizzabakeren!

Idag har familen vert på fotballturnering, og valgte derfor den lette varianten av middag. Vi bestilte oss 2 stk pizza fra dere. Og som vanlig så leverte dere varene og pizzaene gjekk ned på høykant i familien. Eg selv forsynte meg av 3 pizzastykker, noe som eg forøvrikg hadde bestemt meg for før vi satte oss til bordet.

Du ser det at eg er diabetiker og må planlegge mengden mat som eg vil innta, og sette medisinen min ut fra denne beslutningen.

Og det er på dette grunnlaget eg skriver til dere ( og alle andre som leverer varm mat pakket inn i pappesker og slikt).

Det holder ikke at eg bare bestemmer mengden mat eg skal innta, eg må og vite hvor mye karbohydrater den inneholder. Du ser det at eg lever etter en mattematisk formel som er som følger:

Karbohydrater x Blodsukker = insulindose som skal sprøytes inn i kroppen.  

Nå er det slik at emballasjen deres ikke inneholder noen form for informasjon som kan fortelle meg hvor mye karbohydrater deres pizza inneholder. Dvs at idag så måtte eg gjette meg til dette. Heldigvis så klarte eg dette rimelig  bra, takket være alle mine år med erfaring. 

Så min oppfording til dere alle, som driver innefor denne bransjen er:

Kan dere være så snille å merke varene deres med næringsinnhold og slikt? Så gjør dere livet til meg, og alle i min situvasjon litt lettere.

MEN, er det ikke slik at dere faktisk er pliktig til å gjøre dette? Eg bare lurer.......

#karbo #karbohydrater #mat #helse #diabetes

 

2 kommentarer

Anita Lindblad

29.11.2017 kl.19:01

Foreslo en gang i en konkurranse (på Lev med diabetes, tror jeg) om ikke kafeer, restauranter og andre steder som serverer mat kunne ha en QR-kode på menyen hvor man kunne skanne med mobilen og få opp all nødvendig info om maten. Kalorier, karbo, allergener osv. Da slipper man å måtte spørre og få dumme blikk til svar.. 😳

kjellarild

29.11.2017 kl.19:09

Anita Lindblad: et bra forslag.

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv