hits

5 km på 29 minutter vs diabetes !

Eg har tenkt på det på Tirsdag.

Eg har tenkt på det på Onsdag.

Eg har tenkt på det på Torsdag.

I dag måtte eg bare få det gjort. Eg måtte få komme meg ut å jogge litt. Tenker på legen sine ord om at min gode fysiske form gjør det lettere for meg å takle mine psykiske utfordringer. Også må eg jo innrømme at eg gjør det for mitt eget velvære og da! :-) Liker faksisk å komme meg ut, helt alene med musikk på ørene og pushe meg selv. Det beste er vel at dette er noge som eg kan drive med uten at det går ut over noen, uten at eg skuffer noen, og uten at eg trenger å ha dårlig samvittighet overfor noen. Her er det kun meg, joggeskorne, musikken og mine egne mål som betyr noe.

Men nok om det og over til det eg ville fortelle idag:

Dette er historien om hvor fort du kan skaffe deg en føling. Som dere ser ut fra bildene mine så starter eg kl 12:23 med et perfekt blodsukker for en liten joggetur. Joggeturen  ble på 29 minutter  og 5 km i et tempo på ca 6 minutt pr km. Resultatet ser dere på det siste bildet, som er tatt 43 minutter senere. Blodsukkeret har falt ned til 6 og er nedadgående, sier insulinpumpa meg. MEN, dette er løgn. Eg kontrollmålte dette og det viste seg at mitt reelle blodsukker hadde falt til 3. Og det er føling, for min del. 

Dette vil si at i denne situvasjonen så faller blodsukkeret så fort at utstyret som skal overvåke meg ikke er til å stole på! Kroppen jobber raskere en maskinen  klarer å følge med! Heldivis så har eg en kropp som har sendt meg noen signaler som gjør at eg faktisk kontrollmåler meg selv.

Som alt annet i mitt liv så må jo en liten joggetur på 30 minutter planlegges. Og som vanlig så gjorde eg det denne gangen, også. En god time før eg skal ut på tur spiser eg. Min erfarineg tilsier at maten eg inntar har ca 70 karbohydrater. Eg programerer pumpa til at den skal gi en dose som tilsier 50 karbohydrater og et blodsukker på 9, også trekker eg fra 10 % for å ha enda mer å gå på. Eg vet jo at eg må sørge for å gi kroppen mer energi en det eg vil at insulinen skal regulere. Trening forbrenner karbohydrater uten tilførsel av insulin. 

Denne oppskriften pleier fungere for meg, på korte turer. Men ikke denne gangen....

Og sånn er det med diabetes, det er så vanvittig mange faktorer som er med å påvirker absolutt alt du gjør og alt må planlegges. 

Ut fra erfaring så visste eg at dette kunne skje og tok  hensyn til det. Det er mye verre med di gangene kroppen oppfører seg som dette uten at eg kan forutse det. Da er det ikke lett å være rundt meg. Det er da eg oppfører meg som en idiot og ikke er istand til å innse det selv før det er forseint.

En treningstur på 10 km og lenger krever enda mer planlegging og plannleggingen starter et par timer før turen begynner. Men det skal eg fortelle om en annen dag.

Om det gikk galt idag, så er det ingen som kan ta fra meg godfølelsen som en joggetur gir meg!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv