hits

En perfekt dag ?

Dette er et bilde fra min insulinpumpe. Denne er såpass avansert at den er koplet til en sensor som leser av blodsukkeret kontinuelig. Det du ser er min blodsukkerkurve for de siste 24 timene.

For meg så viser dette bilde det, som for meg, er en perfekt dag når det gjelder min diabetes. Ikke noe for lavt, som medfører føling, og ikke noe som er så høyt at det begynner å bli farlig. Men hva har eg gjort i dag ? Absolutt ingenting. Kun tatt livet veldig med ro, og det er f..n meg så frustrerende!

For her er alle diabetikeres store jobb og utfordring. Hvordan få dette til når du skal fungere i hverdagen. Fungere på jobb, fungere som pappa, fungere som ektemann, rett og slett fungere i samfunnet. Legg til unger som trenger deg, oppgaver som må leveres og alle ting som ikke kan planlegges i løpet av dagen og se om du klarer, manuelt å styre at kroppen, til en hver tid, har rett tilførsel av energi og insulin.

Dette fikser kroppen fint selv, mens en diabetiker har dette som sin tilleggsjobb 24/7. Eg har som sagt vert ansatt i denne stillingen i 36 år nå, og har vel egentlig lyst å si opp denne jobben. Men i min kontrakt så står det med liten skrift: Stillingen er uoppsigelig!

Kjenner veldig på dette om dagen, er skikkelig sliten og nedkjørt om dagen. Dette er vist noe eg må leve med og er en komplikasjon med min sykdom som ingen fortalte meg om den 14. april 1981.

Her er et sitat fra Diabetes.no som er nokså beskrivende:

Diabetisk slitenhet er en komplikasjon ved diabetes. Slitenheten er av en spesiell karakter som ikke uten videre kan sammenliknes med den slitenhetsfølelsen som vi alle kjenner. Det er en kroppslig opplevelse som er der mer eller mindre hele tiden, og som inneholder kvaliteter som ?vanlig slitenhet? ikke har. Denne spesielle formen for slitenhet som er knyttet til diabetes sitter ?dypt? i kroppen som en energitappende følelse og kan knyttes til muskulær stivhet, bevegelsesbesvær, tidvise smerter og tungsinn.

Må nok ta innover meg at eg må ta hensyn til kroppen min!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv