hits

14. Aril 1981

Dette er dagen som eg aldri kommer til å glemme.

Dagene i forveien har vert preget av konstant tissing, hver halve time døgnet rundt, tørr i munnen, kvalm og veldig slapp i formen. Foreldrene mine kommer rem til at det er på tide med en tur til legen, kan jo være at det er en blærebetenelse, eller noe slikt.

Blærebetenelse? ha ha....

Legen konstanterer fort at her er det bare å komme seg hjem å pakke. Eg skal inn på sykeuset. Eg har fått sukkersyke !

Oppholdet på sykehuset blir på 16 dager. Her blir det massevis av blodprøver, tilpassing av insulindose, opplæring i kosthold og diett., lære seg å sette sprøyter osv.

Mat er jo et kapitel for seg selv. All mat skal på en vekt, brødskivene skal veie nøyaktig 40 eller 60 gram, melke glasset skal være nøyaktig på 1,5 dl, kjøttpålegget skal eg kun ha 1 stk pr brødskive osv. Litt av et regime man skal finne seg i.

En helt annen ting som har følgt meg fra denne dagen er legen sin tale om fremtiden og alle plagene som denne sykdomen skal gi meg om 15 til 20 år frem i tid.

Eg blir fortalt at komplikasjoner som nyresvikt, amputasjon, blindhet, hjertesvikt, impotens er helt vanlige komplikasjoner som diabetikere må forholde seg til.

På dette er tidspunkter er eg nesten 12 år og for meg så ble dette ting som gjorde at min konklusjon ang denne sykdommen be at eg blir nok ikke  40 år gammel!

Idag er eg 48 år og ingenting av dette har skjedd. Eg lever med min sykdom og eg har fortsatt synet i behold, alle kroppsdeler er intakte og hjertet slår fint. Nyrene fungerer vist også! ( og kona er fornøyd...)

Diabetesen har satt sine spor, men på et helt annet plan en det som legene fortelte meg, for 36 år siden.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kjellarild

kjellarild

48, Time

Mann på 48 år, gift med Hege og pappa til 3. Her vil eg blogge om litt av hvert som opptar meg. Har hatt diabetes siden 1981 og vi nok blogge mye om dette. Bor på Bryne

Kategorier

Arkiv